Στη σημερινή εποχή το θέμα της ποιότητας του νερού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας απασχολεί όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές πόλεις είναι παλιό και ακατάλληλο, παρόλο που τα συστήματα παροχής νερού της πόλης χρησιμοποιούν φίλτρα και χλώριο. Ωστόσο είναι πολλοί οι ρύποι (δυσάρεστη γεύση, οσμή χλωρίου, χώμα σκουριά, άμμος, λάσπη) που μπορούν να περάσουν με την παροχή ύδρευσης στις οικίες, βιομηχανίες και νοσοκομεία. Οι ουσίες με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα για την υγεία μας, όπως τα οργανικά χημικά, τα βαρέα μέταλλα και οι μικροοργανισμοί, είναι αόρατες, άοσμες και άγευστες.

Έτσι η ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού μας οδηγεί στο εμφιαλωμένο νερό και ξοδεύουμε μία μικρή περιουσία για μία προσωρινή λύση.

Υπάρχει όμως η σίγουρη λύση του φιλτραρισμένου νερού.

Τα φίλτρα νερού είναι συστήματα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ενός μεγάλου εύρους ρύπων του νερού , όπως ιζήματα, χλώριο, παράγωγα χλωρίου, αμίαντο, νιτρικά, μόλυβδο, χαλκό, αρσενικό, σίδηρο, κάδμιο, υδράργυρο, οργανικές ενώσεις, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα αλλά και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο νερού διασφαλίζουμε ότι θα καταναλώνουμε νερό καθαρότερο από το απλό νερό της βρύσης και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και από το εμφιαλωμένο νερό (το οποίο ίσως είναι ασύμφορο για μακροπρόθεσμη χρήση σε σχέση με τα έξοδα που θα χρειαστεί η αγορά, η εγκατάσταση και η συντήρηση ενός φίλτρου νερού).

espa
back_to_top
error:
Πατήστε για να ακούσετε το επιλεγμένο κείμενο!